Pogoji poslovanja

POMOČ IN POGOJI POSLOVANJA

S spletno trgovino www.smesnemajice.si   upravlja podjetje:

Papinutti, trgovina in storitve d.o.o.

Ljubljanska cesta 7

3000 Celje

 • Davčna številka:  SI70072078
 • Matična številka:  8422079000
 • Osnovni kapital: 7500,00 €
 • Datum vpisa: 19.4.2019
 • Vpisano v sodni register : Okrožno sodišče v Celju
 • TRR  : SI56 1010 0006 0833 642

 Vsa vaša  vprašanja  nam  lahko  sporočite preko  elektronske  pošte narocila@smesnemajice.si  Za vas smo, od ponedeljka do petka med 9:00 in 15:00, dosegljivi tudi na telefonski številki  064 22 99 55 

NAČIN NAROČANJA

Naročilo lahko izvedete na spletni strani www.smesnemajice.si , z naročilom na e-pošte narocila@smesnemajice.si    ali telefonske številke 064 22 99 55. 

 

Naročanje preko spletne trgovine: 

 1. Izberite izdelek, določite model, barvo in velikost izdelka. 
 2. Vpišite količino izdelkov in vnos potrdite s pritiskom na gumb V košarico. 
 3. Izbrane izdelke lahko kadarkoli pregledate v zavihku Košarica. 
 4. Ko želite nakup zaključiti, kliknete gumb Nakup. Še enkrat preglejte naročilo in ga potrdite. 

Program bo od vas zahteval vse potrebne podatke za pošiljanje naročila, e-naslov in telefon, ki ju bomo uporabili v primeru, da bomo glede vašega naročila potrebovali dodatne informacije. 

 1. Hranjenje podatkov: podatki o vašem naročilu bodo v shranjeni v sistem e-trgovine www.smesnemajice.si  

Pogodba (račun) bo priložena naročenim izdelkom v pisni obliki. 

Vaše podatke bomo uporabili zgolj za obveščanje o statusu naročila in za pošiljanje. 

 1. Rok obdelave naročila: Vaše naročilo bo obdelano v 3 delovnih dneh. Če si med obdelavo naročila premislite, nam bo čim prej javite in naročilo bomo popravili. 

 

Cene 

 

Vse cene navedene na spletnem naslovu www.smesnemajice.si  so v evrih ter vsebujejo DDV  (podjetje je DDV zavezanec). Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. 

Pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o Potrditvi prejema naročila), razen v primerih ko ponudnik z razlogom zavrne naročilo v največ 48 urah, med delovnim časom – vsak delovnik med 8.00 in 17.00). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. 

Sklenjena pogodba (naročilo oziroma račun) med kupcem in prodajalcem se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja  Papinutti  d.o.o.  Registriranim kupcem je sklenjena pogodba (naročilo) na voljo tudi v elektronski obliki v uporabniškem profilu (Moj račun). Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe tudi z zahtevo po elektronski pošti na naslov   narocila@smesnemajice.si   ali po telefonu  064 22 99 66

PLAČILO IN DOSTAVA

Izdelke kupljene v spletni trgovini  www.smesnemajice.si    lahko  plačate po povzetju – torej dostavni službi, ko vam ta dostavi naročeno blago, po predračunu .

Strošek pošiljanja je enoten za celo Slovenijo in znaša 3,90€  po pošiljki , če se odločite za dostavno službo DPD.  Predvideni rok dobave za vsa naročila je od 1 do 3 delovne dni od dneva oddaje naročila. 

Naročeno blago bomo dostavili na naslov, ki ste navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku. Priporočamo vam, da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako potrebujemo za dostavo  mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave. Ob nakupu nad 50€ je dostava po Sloveniji brezplačna. 

Predvideni rok dobave za vsa naročila je od 1 do 3 delovne dni od dneva oddaje naročila. V večini primerov blago odpošljemo prej kot 24 ur od naročila.  Če je za odpremo blaga potreben daljši čas, je to označeno na spletni strani. V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko kontaktnih podatkov, ki se jih posredovali ob oddaji naročila. Preden pošiljko oddamo dostavni službi, lahko spremenite naslov za dostavo, ki ste ga navedli ob oddaji naročila tako, da nam novi naslov za dostavo sporočite na elektronski naslov  narocila@smesnemajice.si . Z nakupom in izbiro dostave z dostavno službo se kupec strinja, da se zaradi lažje komunikacije med njim in dostavno službo na dostavni obrazec zapiše telefonska številka, ki ste jo navedli ob oddaji naročila. Dostavna služba vas bo poklicala na to številko, v kolikor ne boste dosegljivi na naslovu navedenem za dostavo. 

 

ODPOVED OD POGODBE

Uporabnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima po 43.č členu Zakona o varstvu potrošnikov pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga, ponudniku preko elektronskega naslova narocila@smesnemajice.si     sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe najdete tukaj. Odpoved od pogodbe ni možna tudi za izdelke, ki so bili narejeni posebej za naročnika in po njegovih navodilih. Edini strošek, katerega mora poravnati potrošnik v primeru odstopa od pogodbe, je strošek vračila blaga.  Blago mora biti seveda nepoškodovano. Vrnitev naročenega blaga v roku 14 dni od prejema je enakovredna sporočilu o odstopu od pogodbe. Blago ki je predmet vračila, v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe pošljte na naslov: Papinutti d.o.o. , Ljubljanska cesta 7, 3000 Celje  .  K pošiljki mora obvezno biti priložen tudi račun in vso morebitna pripadajoča dokumentacija, ki ste jo prejeli ob prevzemu blaga. Vračilo kupnine bo izvedeno nemudoma, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Pred vračilom blaga, nas prosimo o vračilu obvestite na  narocila@smesnemajice.si    ali na telefon 064 22 99 55 , da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. 

Vračilo artiklov za pravne osebe 

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja (enaki pogoji kot za fizične osebe, vendar brez možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh). Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe). 

Stvarna napaka

Seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake: Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec mora v roku 8 dni izpolniti potrošnikov zahtevek, če napaka ni sporna. Če je napaka sporna, mora v enakem roku pisno odgovoriti ter podati obrazložitev s katero se lahko razbremeni svoje odgovornosti. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Upravljalec spletne trgovine, podjetje Papinutti d.o.o. , se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnosti objavljenih podatkov na spletni strani www.smesnemajice.si Kljub temu, se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da upravljalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo upravljalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega blaga. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, nam to vedno lahko sporoči na elektronski naslov  narocila@smesnemajice.si  ali po telefonu na številko 064 22 99 55. 

Upravljalec  ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. Upravljalec  se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, a je vse fotografije potrebno jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Upravljalec si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Upravljalec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh. 

MOŽNOST IZVENSODNEGA REŠEVANJA POTROŠNIŠKIH SPOROV  

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Papinutti d.o.o. ., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na tej povezavi.

POMOČ IN DODATNA VPRAŠANJA

Za  vsa  vaša  vprašanja  smo  vam  na  voljo  preko  elektronske pošte  narocila@smesnemajice.si   ali na telefonski številki 064 22 99 55 ,

 od ponedeljka do petka med 9:00 in 17:00 uro. 

 

 • Papinutti, trgovina in storitve d.o.o.

  Ljubljanska cesta 7

  3000 Celje

  • Davčna številka:  SI70072078
  • Matična številka:  8422079000
  • Osnovni kapital: 7500,00 €
  • Datum vpisa: 19.4.2019
  • Vpisano v sodni register : Okrožno sodišče v Celju
  • TRR  : SI56 1010 0006 0833 642

  .